ATLETIEKKENNISMAKINGSMIDDAG VOOR VERSTANDELIJK GEHANDICAPTEN.

Afgelopen zaterdag 22 juni was het dan zover. Het was de bedoeling om deze groep mensen te enthousiasmeren voor de prachtige atletieksport. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. Een 7-tal atleten in spé waren op deze middag afgekomen. Allen werden verwelkomd door onze GAC-mascotte Speedy. Hij wakkerde het enthousiasme al meteen flink aan.

Na een kort welkomstwoordje gingen we over op het praktijkgedeelte, waar iedereen toch voor was gekomen. Natuurlijk startten óók wij met een korte warming-up. Inlopen, losmaken en de loopoefeningen, wat normaal ook voor een training of wedstrijd wordt gedaan, stond ook hier op het programma. Iedereen deed op zijn eigen manier enthousiast mee. Gelukkig hadden we een aantal vrijwilligers voor de individuele ondersteuning, die net ze enthousiast waren. En Speedy liet zich ook hier weer van zijn beste kant zien.

Na de warming-up stonden de atletiekonderdelen op het programma. Na een demonstratie hoogspringen van Bas, konden ze het zelf uitproberen. Even was men wat voorzichtig en terughoudend, maar toen éénmaal de sprong in het diepe was gemaakt, was het toch wel leuk om op de hoogspringkussens te springen en vallen. Daarna stonden vortexwerpen, de sprint, medicijnbalstoten, fietsbandgooien en verspringen op het programma. Iedereen deed volop mee. De ene waagde maar één poging, terwijl de ander het wel 3 of vier keer uitprobeerde. En natuurlijk iedereen op zijn eigen manier. De pauze hadden ze natuurlijk na een paar onderdelen wel verdiend, want dorst krijg je natuurlijk wel na zo’n inspanning. Het voorlaatste onderdeel was een hindernisbaan. Zelfs daaraan waagde ze zich. De eerste keer passeerde men nog wat voorzichtig de horden, maar bij een volgende keer ging het al een stuk beter. De middag werd afgesloten met het rondje van 400m. voor de liefhebbers. Niet iedereen deed mee, maar supporters hadden we natuurlijk ook nodig. Het tempo lag bij een aantal vrij hoog en was zelfs door onze vrijwilligers niet bij te benen.

Na afloop hadden we natuurlijk alleen maar winnaars, die heel trots op de 1ste plek van het podium gingen staan. Daar kreeg men een mooie medaille omgehangen. En natuurlijk nog even met z’n allen op de foto met Speedy. Tenslotte kreeg iedereen nog een lekker welverdiend ijsje voor men weer huiswaarts ging.

Wij kunnen terugkijken naar een hele mooie en gezellige middag. Hopelijk hebben we deze groep mensen met een verstandelijke beperking zo enthousiast gekregen dat we ze nog vaker terugzien op onze atletiekbaan.