De fast four zijn snel op Trackmeeting Eindhoven

De vakantie is inmiddels begonnen en afgelopen zaterdag, 13 juni was de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de U14 junioren. Voor Stijn, Ruby, Imke en Fenne stond voor alle vier speerwerpen op het programma en de wedstrijd begon meteen goed. Imke krijgt de smaak van het speerwerpen nu echt te pakken en gooit iedere wedstrijd verder en verder. Deze keer wist ze zelfs een tweede plaats te pakken met haar worp van 20,52 meter. Fenne werd derde met 20,26 en ook Ruby van Schijndel kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd, want met maar liefst 19,28 meter wierp ze bijna 2 meter verder dan vorige week in Best. Stijn v/d Berg zou deze afstanden ook heel graag willen halen, maar kwam deze keer helaas niet verder dan 12,74 meter.

Van het speerwerpen gingen Fenne en Ruby meteen door naar het verspringen. Fenne gaat steeds sneller sprinten en bij het verspringen heeft ze daar veel profijt van. Ze liet drie hele mooie sprongen zien, twee van 4.04 meter en één van 3,99 meter. Op 1 cm na net geen persoonlijk record, maar Fenne was zeker tevreden. Ruby heeft ook haar zinnen gezet op het halen van de 4 meter en daarvoor moet de aanloop nog een beetje sneller worden. Ze was zelf niet tevreden met 3,54 meter, wat overigens helemaal niet slecht is, en het leverde haar een achtste plaats op.

De 60 meter sprint voor de meisjes en de 80 meter sprint voor de jongens stond vervolgens op het programma. Imke en Ruby zaten in dezelfde serie, waarbij Imke gefocust was op een goede start uit de startblokken. De start ging deze keer supersnel. En hoewel Ruby haar voorbleef en finishte in een tijd van 9,55 seconden, was Imke tevreden met haar tijd van 9,72 seconden. Ze werden daarmee tweede en derde in hun serie. Zoals gezegd gaat Fenne steeds harder lopen tijdens de trainingen, maar omdat de 60 meter sprint niet in de meerkamp van de dames is opgenomen, heeft ze dit onderdeel dit seizoen nog niet gelopen. Het was daarom spannend om te zien wat voor tijd Fenne op de klokken zou zetten op de 60 meter. En niet verrassend sprintte zet naar een tijd van 9 seconden precies, een dik PR voor haar en ze werd daarmee eerste in haar serie. Stijn was daarna aan de beurt op de 80 meter sprint. Hij werd derde in zijn serie met een tijd van 12,74 seconden.

Tot slot stonden Imke en Stijn nog aan de start van de 600 meter. Imke wilde proberen om op spikes te lopen en dat ging haar heel goed af. Hoewel ze erg snel startte, wist ze toch haar tempo vol te houden en op het laatste rechte stuk kon ze nog iemand inhalen door een versnelling in te zetten. Ze kwam over de streep in vier honderdste van een seconde boven haar pr: 2,01,16 minuten, waar ze dik tevreden mee was.

Nog blijer was Stijn v/d Berg. Op de technische nummers wil het de laatste maanden niet zo lukken, wat hij erg jammer vindt, want hij traint hard en hij is super gemotiveerd. Bovendien is hij te vinden op iedere wedstrijd. Maar gelukkig gaan de loopnummers wel lekker en eerder dit jaar kwam Stijn uit op de 600 meter tijdens de indoor in Apeldoorn. Nu verpulverde hij zijn oude PR met 3 seconden en finishte in 2,12,34 min, waarna Stijn breed lachend naar huis ging.

Na een goede prestatie-oogst op deze trackmeeting in Eindhoven, gaan de atleten genieten van hun vakantie. Deze fast four U14 junioren zullen in ieder geval eind augustus bij onze eigen trackmeeting in Gemert weer in actie komen. Tot dan!