U8/U9/U10 pupillen schitteren bij de laatste athletics champs wedstrijd 2024

In de steeds toenemende warmte ging zaterdag 31 augustus met de laatste Athletics Chaps wedstrijd (zoals de microfonist het al benoemde)het dak eraf bij GAC! De U8/U9 pupillen behaalden met een totaal van 10059 punten een zeer verdiende tweede plaats binnen het verenigingsklassement! Daar stonden ze dan te schitteren op het podium! Ook de U10 pupillen gingen er even bij staan, maar verlieten toen het podium weer. Wat de trainers betreft was het oké dat ze erbij gingen staan, want ook de U10 pupillen verdienden het om te schitteren vanwege hun enorme inzet, coachen van mede atleten en mooie resultaten! Vergeet niet dat zij een fantastische vierde plek behaalden! Samen, met alle pupillen(U8/U9/U10), is er dit seizoen op een plezierige manier hard getraind door de atleten. Ook bij deze laatste wedstrijd resulteerde dat in mooie verbeteringen, maar ook hele mooie sportieve momenten.

Deze laatste wedstrijd hadden we maar liefst twee volle GAC teams! Met veel wilskracht werden de onderdelen vortex, stoten, hoog en ver gedaan naast ook nog eens de teamestafette en de hindernis pendelestafette. Enkele mooie verbeteringen die we jullie niet willen onthouden:

Nathan was erg gedreven bij o.a. het verspringen. Een vragenvuur kwam op de trainster af: wat heb ik gesprongen, wat is mijn record… Maar ook de trainster was gedreven en moest goed opletten waar iedere atleet afzette met de sprong en kon niet meteen antwoorden. Later bleek dat hij een persoonlijk record van 2.25 meter had. Dirkje was ook op dreef en behaalden maar liefst 4 persoonlijke records waaronder 2.20 meter bij het verspringen. Elke en Samuel sprongen ook ruim over de twee meter. Elke sprong 2.65 meter en Samuel 2.95 meter.

Met het stoten kregen we vele spierballen te zien. Zo wist Sofie maar liefst 0.90 meter verder te stoten dan de vorige keer. Ze stootte 3 meter! En ook onze Ariam, geen woorden maar daden, liet eens zien wat ze in huis had en stootte 3.20 meter ver. Just en Lars kregen ook de smaak te pakken en stootten beiden 3.70 meter ver. Jilke ging over de vier meter voor een nieuw persoonlijk record. Ze stootte 4.80 meter ver.

Milou deed voor de eerste keer met een wedstrijd mee en de spanning viel gaandeweg de wedstrijd wat van haar af. Bij vortex werpen bracht ze de vortex al meteen naar een mooie 9.00 meter. De U10 jongens Kick, Klaas, Gijs en Bram hebben al wat vaker geoefend en wisten voorbij de 15 meter te werpen. Kick kwam uit op 16 meter, Gijs en Klaas op 18 meter en Bram op 19.50 meter. Goed voor persoonlijke records voor deze jongens. Xavier, U9 pupil, ging zelfs over de 20 meter! Hij bracht de vortex naar 21.50 meter. Ook Sem wist met gemak deze flinke afstand van 21.50 meter te behalen.

Bij het hoogspringen sprong Jolijn voor de eerste keer op een wedstrijd hoog. Dat deed ze super goed met een mooi resultaat van 0.60 meter hoog. Ook Merel had nog nooit op een wedstrijd hoog gedaan, maar behaalde meteen een hoogte van 0.70 meter hoog. Max had het soms een beetje moeilijk als ouder niet in de buurt was, maar zette heel dapper door en evenaarde zijn persoonlijke record, 0.70 meter hoog. En ook Meike behaalde hier maar liefst 0.70 meter. Mijs behaalde hier een persoonlijk record van 0.90 meter. Femke wilde heel graag 1.00 meter behalen met het hoogspringen en dat lukte haar!

Han evenaarde 3 van zijn persoonlijke records waaronder een mooie hoogte van 0.85 meter bij het hoogspringen.

We sloten de wedstrijd af met de stadioncross. En o.a. hier zagen we dan een mooi sportief, sociaal moment. De snelste zijn is niet altijd belangrijk…ook er zijn voor je mede atleten is belangrijk. Dus wanneer iemand valt dan help je diegene overeind. Just was daar een mooi voorbeeld van. Maar ook de betrokkenheid van Sofie bij Lars als hij het moeilijk had en niet mee wilde doen. Of hoe we gezellig samen de warming-up een beetje dansend deden op de muziek uit de luidsprekers. We genieten van alle momenten met onze pupillen! We zijn zo trots op al onze pupillen en zijn vereerd dat wij ze training mogen geven! Bedankt pupillen dat jullie ons laten genieten en ons ook dingen leren. Nu nog de clubkampioenschappen en dan gaan we ons alweer opmaken voor de crosswedstrijden en de indoorwedstrijden.