Zeven enthousiaste U12 pupillen aan de start bij de Brabantse Kampioenschappen

Vandaag, 7 september, werd door OSS VOLO in Den Bosch de Brabantse Kampioenschappen voor pupillen georganiseerd. Met 7 U12 pupillen stonden wij vandaag aan de start. Mint, Julia en Vera deden mee van de meisjes en Jelle, Luc, Stijn en Finn met de jongens.

De kinderen zaten niet samen in 1 team. De jongens en meiden zaten in aparte teams.

Het eerste onderdeel van de meiden was de 60 meter horden. Hier lieten de dames zien dat ze in een mooi ritme over de horden kunnen lopen. Vera en Mint klokten aan de finish dezelfde tijd, namelijk 11.0 sec.

Voor de jongens stond het onderdeel Vortex op het programma. De heren lieten de vortex allemaal ver vliegen wat voor verre afstanden zorgden. Stijn had een mooi afstand van 28 meter en Luc wierp de vortex tot 24 meter.

Na het eerste onderdeel gingen de meiden vortex werpen en de jongens 60 meter horden lopen. Julia liet zien dat ze de vortex ver kan werpen, zij kwam tot een afstand van 19 meter. Jelle en Finn lieten zien dat ook zij een mooi ritme over de horde konden lopen. Jelle snelde naar 11.6 sec en Finn was net iets sneller en liet de stopwatch stoppen bij 11.4 sec.

De jongens hadden na 2 onderdelen pauze en konden daarom de meisjes aanmoedigen bij de 60 meter sprint. Ook hier lieten Mint en Vera de stopwatch op dezelfde snelle tijd stoppen, namelijk 9.9 sec.

Na het sprinten was het tijd voor de meisjes om pauze te houden en ook zij konden de jongens aanmoedigen op de 60 meter sprint. Hier lieten Finn en Stijn zien dat ze snel kunnen sprinten, zij lieten beide de tijd van 10.4 sec klokken.

Na het sprinten gingen de meisjes verspringen en de jongens discus werpen. Luc en Jelle lieten verre afstanden bij het discuswerpen zien. Jelle liet de discus landen bij 12,50 meter. Luc voegde hier nog een aantal meters aan toe en liet de discus landen bij 17 meter.

Het verspringen bij Julia, Mint en Vera ging erg goed. Alle drie sprongen ze over de 3 meter! Vera sprong, 3,25 meter, Julia 3,05 meter en Mint 3,00 meter.

Daarna gingen de jongens verspringen en de meisjes discus werpen. Ook de meisjes lieten zien dat ze goed konden discus werpen. Julia liet de discus vliegen tot een mooie afstand van 12,50 meter. Vera liet de discus nog wat verder neerkomen en wel op een afstand van 21,50 meter.

De meisjes hadden alle drie over de 3 meter gesprongen en de jongens konden natuurlijk niet achter blijven. Ook bij de jongens gingen alle 4 de heren over de 3 meter. Stijn en Finn sprongen 3,05 meter, Luc landde op 3,10 meter en Jelle kwam tot 3,20 meter.

Hierna was het onderdeel meters maken aan de beurt. Dit was ook meteen het laatste onderdeel van de dag. Eerst mochten de meisjes 6 minuten rennen. Mint kwam tot een goede afstand van 1475 meter. Nadat alle resultaten van de meisjes op waren geschreven waren de jongens aan beurt. Finn liet zien dat hij na alle onderdelen nog niet moe was en kwam tot een mooie afstand van 1425 meter.

Alle atleten hebben het super goed gedaan. De trainers zijn weer trots op jullie! Voor alle uitslagen kun je kijken op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/41370/.

Dank aan alle ouders en toeschouwers die onze pupillen hebben aangemoedigd.

En nu op naar de laatste wedstrijd van het zomerseizoen namelijk onze eigen Clubkampioenschappen op zaterdag 28 september.