U8/U9/U10 start winterseizoen met Clubcross

Na een fantastisch zomerseizoen hebben onze pupillen alweer een mooie start van het winterseizoen gemaakt. Om ons klaar te maken voor de Limbra-crossen liepen onze pupillen 900 meter rondom onze eigen baan. 14 atleten in totaal (U8/U9/U10 pupillen samen) beten om 10 uur de spits af door enthousiast van start te gaan in de nieuwe categorie. Sara en Lena liepen voor de eerste keer een cross en zette hun beste beentje voor en liepen de 900 meter keurig helemaal uit. Sara liep op het laatst nog even net wat sneller om grotere zus Lena proberen in te halen. Dat lukte helaas niet,maar het scheelde niet veel! Sara eindigde in 5.40 minuten en Lena 5.36 minuten. Sara haalde wel meteen haar eerste medaille binnen door haar eerste plek bij meisjes U8. Lena werd in haar categorie, U10, zesde.

In de categorie meisjes U10 werd Milou, die we steeds vaker bij een wedstrijd zien, vijfde met een mooie tijd van 5.26 minuten. Meike is altijd stil op de achtergrond aanwezig, maar wat een doorzettingsvermogen heeft ze en elke keer wordt ze beter! Ze viel net buiten een podiumplek met haar mooie tijd van 5.11 minuten. Elke werd derde met 4.35 minuten en waarschijnlijk kwam dat omdat ze deze keer een strakke vlecht in haar haren had! Mijs liep erg hard en finishte heel dichtbij Jilke. Ze behaalde een tweede plek met 4.05 minuten. Jilke had dus goede concurrentie, maar liet zich niet inhalen en behaalde met 4.00 minuten de eerste plek.

Bij de jongens U10 liepen de Xavier en Han, die geen wedstrijd missen, de 900 meter vol gas uit. Xavier was de aller-snelste atleet bij de U8/U9/U10 pupillen en finishte met 3.54 minuten. Han werd tweede met 4.07 minuten.

Ook bij de jongens U9 waren twee deelnemers. Just en Lars streden in deze categorie. Lars was super gefocust en liet zich coachen door Jelle. Hij finishte als tweede in een geweldige tijd van 5.06 minuten. Just ging ook als een speer en werd eerste met 4.54 minuten.

Bij de meisjes U9 namen Dirkje, Jolijn en Saar het tegen elkaar op. Ondanks een logeerpartijtje had Saar nog ontzettend veel snelheid en werd ze derde met 5.21 minuten. Ook Dirkje had een gezellige logeerpartij achter de rug, maar liep alsof ze supervroeg naar bed was gegaan en werd eerste. Ze liep de 900 meter in 4.51 minuten. Jolijn, de jongste van de zusjes van den Berg, was sneller dan haar oudere zus Milou en finishte als tweede met 5.12 minuten. En deze atleten werden allemaal gevolgd door Rein (broertje van Han),toekomstige atleet?

Kortom: We zijn nu goed voorbereid op de aankomende crossen!