Geen after-vakantie dip voor U14!

Je zou zeggen dat na 6 weken zomervakantie en pas 2 weken training, de prestaties op een wedstrijd wellicht nog niet helemaal op peil zijn. Maar niets was minder waar voor de U14 junioren die met 13 jongens en meisjes meededen aan de trackmeeting op de eigen baan.

Vic Nooijen had gekozen om mee te doen aan sprint, kogel en speer. Op de 80 meter sprint liep hij na een mooie start een tijd van 13,73 om vervolgens bij zowel kogelstoten als speerwerpen een pr te werpen. Hij stootte de kogel van 3 kg naar 5,48m en wiep de speer tot 15,22 meter, een afstand waar hij heel blij mee was. Stijn van de Berg had deze dag gekozen voor hoog, horden en de lange sprint. Bij het hoogspringen ging het sinds een hele tijd weer beter en kon hij de 1,20m net niet halen, maar met 1,15 meter kan hij toch tevreden zijn. Op de 80 meter horden liep hij een tijd van 17,30 seconden en na 150 meter sprinten kwam hij over de finish in 24,24 seconden. Fijn dat er bij Stijn weer een stijgende lijn in zijn prestaties zit.

Bij de meiden waren ook een aantal bijzondere prestaties te vieren. Pleun van der Kemp heeft besloten om te stoppen met atletiek en verder te gaan met ballet, haar andere passie. Deze wedstrijd was dan ook haar laatste en ze zette daarbij op alle onderdelen nog even een nieuw persoonlijk record neer. Zo liep ze voor het eerst onder de 10 seconden op de 60 meter sprint en liet ze een tijd noteren van 9,93 sec. Het speerwerpen is een van haar favoriete onderdelen en daarmee behaalde ze 14,53 meter, bijna 4 meter verder dan haar oude record. En tot slot wist ze na een goede harde aanloop haar verspringen te verbeteren naar 3,29 meter. Dit was een perfecte afsluiting voor Pleun.

De laatste paar weken heeft Neeltje van der Zanden wat last van een lichte blessure maar kon de wedstrijd toch goed meedoen. Op de 60m horden en de 60m sprint liep ze 14,99 en 10,43 seconden. Heel fijn dat de blessure niet extra opspeelde. Eva Esselink liet ziet dat ze goed vooruit gaat. Met een sprong van 3,30 meter sprong ze verder dan ooit en bij het speerwerpen, wat ze erg leuk vindt om te doen, wierp ze een pr van 12,98 meter.

Lonne Ploegmakers had gekozen voor kogel en stootte de kogel 5,45m ver. Noor Ploegmakers stootte bij kogel naar een pr van 5,26 meter en liep de horden in 15,07 seconden. Ilse van Schijndel heeft nog niet zoveel wedstrijden gedaan maar had zich deze dag opgegeven voor 4 onderdelen. Vooral het hordelopen vond ze erg spannend voor de eerste keer, maar ondanks haar angst heeft ze de race volbracht en zichzelf overtroffen door over de finish te komen in een tijd van 17,55 seconden. Heel knap!

Saar Vilé had er zin in vandaag en deed mee met speer en ver, waarbij ze op beide onderdelen een pr behaalde. Ze was vooral trots op het verspringen met 2,51 meter. Saar Heunks behaalde een persoonlijk record op het verspringen. Met 2,92 meter was ze heel tevreden. Op naar de 3 meter!

Iemand die altijd van de partij is, is Imke van de Berg. Vier onderdelen stonden voor haar op het programma. Vooral de 1000 meter ging heel goed zoals het hele seizoen al. Telkens als ze de 1000 meter loop, rent ze sneller. En deze keer niet een beetje, maar heel veel sneller; ze liep 8 seconden van haar pr af en kwam tot een hele mooie tijd van 3,38.88 minuten. Voor kogel en speer liet Imke prima afstanden zien en de 60 meter horden ging helemaal super. De eerste serie waarin zij en Fenne Hurkens zaten, moest worden overgelopen. En omdat de eerste race niet helemaal volgens plan verliep (Imke had een slechte start), was ze na haar 2e race heel blij, omdat ze een veel betere start had en uiteindelijk haar record verbrak. Ze kwam tot 13,04 seconden. Zeker knap, omdat ze al een 1000 meter in de benen had.

Als je alles van atletiek leuk vindt, is het soms moeilijk om een keuze te maken tussen alle verschillende werp- spring en looponderdelen. Ruby van Schijndel wil dan ook het liefst met alles meedoen, maar omdat dit nu eenmaal niet in de tijd past, koos ze deze dag voor horden, speer, verspringen en hoogspringen. Ruby moest het deze dag hebben van haar eerste pogingen. Het hordelopen ging heel goed; ze liep een nieuw pr van 13,14 sec, tweedtiende sneller dan de vorige keer. Bij het hoogspringen haalde ze de 1,25 meter in de eerste poging. De 1,30 meter lukte nog net niet. Bij het speerwerpen gaat het steeds beter en beter en in de eerste poging wierp ze meteen een fantastische afstand van 21,00 meter. Die prestatie kon ze in de andere drie pogingen niet meer

verbeteren. En ook bij het verspringen was de eerste poging meteen de verste: 3,76 meter. Dus al met al had deze eerstejaars U14 zichzelf een hele mooie dag bezorgd.

Tot slot deed ook Fenne Hurkens mee aan deze thuiswedstrijd. Fenne gaan op 7 en 8 september naar het NK meerkamp in Zoetermeer, waarvoor deze wedstrijd een prima oefening was voor het hordelopen en verspringen. In de tweede race bij het hordelopen liep ze een supertijd van 11,49 seconden, waarmee ze de winst behaalde op dit onderdeel en een nieuw pr. Verder wilde Fenne graag het verspringen nog een keer oefenen en daarbij heeft ze veel vertrouwen gekregen voor volgende week. Een afstand van 4,33 meter was een verbetering van bijna 30 cm ten opzichte van de vorige keer.

Op 28 september is de laatste baanwedstrijd van dit seizoen en daarmee tevens de laatste wedstrijd waarbij de tweedejaars U14 in deze categorie uitkomen. We hopen op net zo’n mooie opkomst als deze dag met net zo’n mooie prestaties en net zo’n mooi weer!