Brabantse kampioenschappen U14 in Rucphen

Vijf van onze U14 junioren trokken 14 september naar Rucphen om deel te nemen aan de Brabantse Kampioenschappen. Het einde van het zomerseizoen nadert en voor Stijn van den Berg en Fenne Hurkens was dit de een-na-laatste wedstrijd in deze categorie. Fenne wist hierbij een bronzen medaille te bemachtigen op het kogelstoten.

Imke van de Berg, Logan van der Sluijs en Ruby van Schijndel namen als eerstejaars U14 junioren deel aan deze wedstrijd. Zij namen het dus op tegen leeftijdgenoten, maar ook tegen junioren van een jaar ouder. Des te knapper dat ze aan dit kampioenschap mochten meedoen.

Voor Imke pakte het speerwerpen heel goed uit. Ze behaalde een prachtige afstand van 21,30 meter wat voor haar een persoonlijk record was. Ze was er superblij mee, omdat ze haar doel van de dag daarmee behaald had. Ook Logan had een topdag vandaag. Bij de 60 meter sprint behaalde ze een tijd van 9,30 seconden en zo snel had ze nog niet eerder gelopen. Ze werd derde in haar serie en dat was niet voldoende om door te gaan naar de halve finale. Het kogelstoten was voor Logan ook een succes want ze stootte voor het eerste over de 7 meter. Ze was met 7,26 meter dan ook heel tevreden.

Ruby van Schijndel deed mee met het hoogspringen. Bij de hoogte van 1,30 meter raakte ze de lat net aan met haar kuit en de lat bleef daardoor niet liggen. Ze hoopt deze hoogte tijdens de clubkampioenschappen alsnog te kunnen bedwingen en naar wat we nu gezien hebben moet er dat zeker in zitten.

Stijn van den Berg liep de 1000 meter. In mei liep Stijn deze afstand voor de laatste keer en kwam toen in 4,04 minuten over de finish. Hij was dan ook erg blij dat hij deze dag in Rucphen een tijd liep van 3,48 seconden, waarbij hij dus 16 seconden (!) sneller liep. Een prima prestatie dus voor Stijn.

Fenne had de meerkamp van de week ervoor nog in de benen en kon haar prestaties daarvan niet evenaren. Maar met een bronzen plak op het kogelstoten, waarbij ze een afstand stootte van 10,19 meter, ging ze zeker niet ontevreden naar huis.

Op de foto: Imke van den Berg bij het speerwerpen.