Clubkampioenschappen U14.

Na een mooi wedstrijdseizoen sluiten wij het af met onze Clubkampioenschappen. Hiermee is het ook meteen de laatste wedstrijd voor sommige van onze U14 junioren. Fenne, Noor, Stijn, Neeltje zijn tweedejaars en stromen na de herfstvakantie door naar de U16 om daar onder leiding van Roderick Vos verder te trainen.

Eva Esselink zou ook doorstromen maar kiest ervoor om te stoppen, wat erg jammer is omdat Eva ook tijdens deze wedstrijd laat zien dat ze steeds beter wordt  in de onderdelen. Zo mag ze terugkijken op een mooie wedstrijd met maar liefst 4 nieuwe persoonlijke records o.a. bij 60m sprint, 800 m, kogel en speer. Bij het speerwerpen zien wij dat ze heel mooi en gecontroleerd met de speer naar de lijn loopt en hem heel soepel weg weet te werpen. Wij wensen Eva veel plezier en hopen haar nog vaak te zien wanneer ze naar haar broer en zus komt kijken.

Ook Stijn van den Berg weet mooie resultaten neer te zetten en verbetert zijn record bij zijn lievelings onderdeel, namelijk de 800 meter. Hij geeft dan alles en gaat maar door, ook al zagen wij dat hij het even zwaar had na de eerste ronde. Hij komt in 3.03,06 minuten over de finish. Knappe prestatie Stijn. Volgend jaar doet hij het onder de 3 minuten!

Noor Ploegmakers liet tijdens de trainingen al zien dat het verspringen steeds beter werd en dat zagen wij nu ook tijdens de wedstrijd met een snellere aanloop en een krachtige sprong wist ze nu 3.37 meter te springen. Ook bij de 800 m en speerwerpen wist ze een nieuwe pr neer te zetten.

Neeltje van der Zanden wist op de 800 meter een nieuw pr neer te zetten van 3.34,57 minuten. Dit is absoluut geen favoriet onderdeel van haar, maar ze bleef  het op een mooi constant tempo te lopen. Ook de speer wist ze naar een nieuw pr te werpen. bijna een meter verder naar 7,02m.

Fenne Hurkens knalde over de 60 meter heen alsof ze een raket was. Ze wist de afstand in 8,9 seconden te sprinten. Ook de 800 meter ging haar goed af in 3.04,98 minuten. Bij hoogspringen wil ze graag 1,30m springen en iedere keer is het op een haartje na zo ver. Wij zien dit volgend jaar zeker gebeuren.

Fedor Litviak is nog niet zo lang bij onze club, maar daar merk je niets van wanneer je naar zijn prestaties kijkt. Zo wist hij de speer naar 17,41 m te werpen en verraste hij ons door heel vlot over de 1,25 m hoog te springen. Helaas bezeerde hij zich bij de poging om over de 1,30 m heen te springen. Maar bikkel dat hij is, maakte hij zijn pogingen af ondanks de pijn van het vallen op de lat.

Ilse van Schijndel was de hele week al niet helemaal fit, maar ging er toch voor om alle onderdelen te finishen. Ze wist 4 pr’s te verbeteren. Ze wierp de speer naar 8,15 m en stootte de kogel bijna 5 meter ver, namelijk 4,97 m. Ook bij de sprint en 800m was er een mooie verbetering in haar resultaten. Hoogspringen was wel spannend maar ook daar zette ze door en wist ze 0,95 m te springen. knap gedaan Ilse.

Ook Imke van den Berg was natuurlijk van de partij. Imke heeft altijd veel zin in de wedstrijden. Lekker knallen en laten zien wat je kunt. Met mooie resultaten. Hoogspringen vind Imke spannend omdat ze jammer genoeg weet dat het pijnlijk kan zijn wanneer je verkeerd op de lat terechtkomt. En wanneer Imke haar pb weer heeft geëvenaard op 1,15m en door mag naar de 1,20 m twijfelt ze of ze dat wel wil en kan. Maar ook deze dame laat zich niet kennen en neemt 3 pogingen om de 1,20 m te springen. Wij als trainers zien dat dat binnenkort toch echt moet lukken. Op de 800 m is Imke niet te verslaan, ze sprint over de baan heen en geeft haar alles. Dat resulteerde in een hele mooie 2.54,23 minuten. Wauw, als enige onder de 3 minuten over de finish.

Ruby van Schijndel zag een beetje op tegen de wedstrijd. Vooral speerwerpen omdat dit in de vorige wedstrijd helemaal niet lukte. Dus toen de eerste poging meteen raak was met 20,69m viel al die spanning weg en kon ze genieten van de wedstrijd. Ze verrast zichzelf door de kogel bijna een meter verder te stoten naar 8,13 m. En net zoals bij Fenne wilde Ruby graag 1,30 m hoog springen. Ook bij haar ging het op een haartje na niet maar dat geeft niets. Ze genoot van het springen en was erg blij met de 1,25 m.

Voor Logan van der Sluijs ging het tijdens het hoogspringen prima tot ze in de poging om 1,25 m te springen heel erg hard op de lat terecht kwam.  Maar met 1,20 m was Logan ook erg tevreden. Bij het kogelstoten wist ze de kogel naar 7,58 m te stoten. Heel mooi om te zien dat ze steeds een stuk verder stoot. En met verspringen wist ze ook een stuk verder de bak in te springen naar 3,46 m.

Zoals jullie kunnen lezen wisten onze 10 toppers vele mooie prestaties neer te zetten.

Onze heren waren sowieso van een podium plaats verzekerd, maar deze hadden ze beiden ook dik verdient. Aan 6 onderdelen meedoen en bij alle onderdelen 100% geven.

Stijn wist de eerste plaats te halen en heeft tijdens dit meerkamp 1751punten behaald.

Fedor werd tweede en kan erg trots zijn op zijn 1541 behaalde punten.

Bij de dames wist Ilse ondanks de hoofdpijn en een week al niet fit te zijn de 8ste plaats met 839 punten te halen. Noor werd 7de met 1001 punten, Neeltje 6de met 1020 punten, Eva 5de met 1155 punten, Logan 4de met 1962 punten, Imke 3de met 2078 punten, Ruby 2de met 2231 punten en Fenne eerste met 2656 punten.

Wij zijn heel trots op onze kanjers, wat een mooie resultaten. Wij gaan de 2de jaars U14 missen, en wensen hun veel plezier bij U16 en Roderick. Maar tegelijkertijd kijken wij ook uit naar de komst van de tweedejaars U12 die doorstromen naar onze U14 .

Helaas nemen wij ook afscheid van Marlous Hurkens als trainer na de herfstvakantie. Marlous bedankt voor alle hulp en gezelligheid.

Alle behaalde resultaten zijn terug te vinden op www.atletiek.nu. Wij maken ons klaar voor het indoor en crossseizoen met de de clubcross op 13 oktober als start hiervan.