Op 18 mei 1960 werd GAC opgericht door Wil Rutten. Om een licentie bij de K.N.A.U. te verkrijgen moest men minimaal met 10 volwassenen zijn om te starten. De gebroeders Driessen, Harry van Hoof, Johan vd Laar, vader Driessen, kapelaan Pullen, Dhr Hendriks, Will Rutten, Theo van de Eijnde en Jan van Ansem waren de personen van het eerste uur. De laatste twee zijn nog steeds lid van GAC.
Rondom de Levensschool werden de eerste rondjes gelopen en al vlug kreeg men een verspringbak achter het voetbalveld van GVV aan de Molenstraat. De eerste wedstrijd was een onderlinge ontmoeting tussen Avantri uit Helmond en GAC in september 1960.
In 1961 gaf een agrariër aan de Lodderdijk een grasveld in bruikleen, waar men kon kogelstoten, discuswerpen, verspringen en hardlopen.
In 1963 werd de eerste editie van de Commanderije Cross georganiseerd, een wedstrijd die heden ten dage nog steeds op ons wedstrijdprogramma staat.
In 1965 verhuisde GAC naar een veld waar nu de Pastoor Strijbosstraat is gelegen. Daar werd de eerste 400 meter baan uitgezet, door het hoge gras plat te stampen.
In 1969 werd het eerste jeugdweekend georganiseerd in Boekel. Eveneens een evenement wat nu nog steeds elk jaar plaats vindt. Maar er is wel veel veranderd. In die periode droeg de pastoor op zondagochtend een mis op midden in de bossen, Ook werden de jongens en meisjes nog gescheiden tijdens het slapen en moesten ze stil zijn.
In dit jaar werd ook de eerste schop gezet in het huidige sportpark waar GAC het huidige veld kreeg toegewezen.
In 1970 werd het sportpark Molenbroek officieel geopend. Door GAC werden alle voorzieningen aangelegd die nodig waren, zoals verspringbakken, een hoogspringsector, een speerwerpaanloop en lichtmasten. Een bouwkeet moest dienen als kleedlokaal, secretariaat en materialenhok. De schoolatletiek werd flink gepromoot en doordat de keuze aan sporten beperkt was, kwam er ca. 750 scholieren de atletieksport bedrijven.
Ook werd de eerste indoorwedstrijd georganiseerd in de gloednieuwe sporthal.
In 1975 kwam een bijzondere trainer naar GAC. Ben Lesterhuis. Deze tienkamper had zich geplaatst voor de Olympische Spelen in 1972, maar een blessure hield hem thuis. Hij wist GAC op een hoger niveau te krijgen.
In 1978 kreeg GAC zijn eerste Nederlands Kampioen, Pieter de Haas.
In 1983 werd de eerste trimgroep opgericht door Jan van Ansem.
1984 was het jaar dat er een vierbaans sintelbaan werd aangelegd met zes sprintbanen. Ook werd er een aparte wedstrijdlopers groep opgericht, die belangrijke titels op hun naam wisten te schrijven.
In 1985 bestond GAC 25 jaar en werd er een marathon georganiseerd, met als grote trekpleister Cor Vriend, die in die tijd een van Nederlands beste marathonlopers was.
In 1993 sprak de Gemeente zich uit dat in 2000 de kunststofbaan aangelegd zou worden. Ook was er in dit jaar de officiële opening van de nieuwe kantine en kleedlokalen. Jan Huijbers werd tijdens de wereldkampioenschappen hoogspringen 3e.
Ook vond er een fusie plaats tussen de triathlongroep Gemert en GAC.
In april 1998 werd begonnen met de ontmanteling van de oude baan, waarna de kunststofbaan in fases werd gerealiseerd. Ook het grootste deel van de materialen werd vervangen. In september was dan ook de opening van de nieuwe kunststofaccommodatie, waarbij enkele Nederlandse topatleten aanwezig waren.
De halve marathon werd in een ander jasje gestoken en verhuisde naar het centrum van Gemert.
2000: 40-jarig bestaan GAC. En er werd groot feest gevierd.
In dit jaar werden ook de kozijnen van de kantine vernieuwd.
In 2006 werd de kleedlokalen verbouwd en tevens de ingang naar de kantine en kleedlokalen. Ook werden de garageboxen geplaatst naast het secretariaat.
In 2008 werd de baan schoongemaakt met nieuwe belijning. Want dit jaar werd door GAC de Nederlandse Jeugd Atletiek Dag georganiseerd.
Dit grote evenement met veel deelnemers en vele vrijwilligers werd een groot succes.
In 2009 werd de mooie nieuwe overkapping aan het kantine gebouwd.
2010: 50 jarig bestaan GAC. Er werd een zeskamp georganiseerd, de jeugd ging naar de Efteling en we vierden feest met een reünie, waarbij veel oud-leden aanwezig waren.
In 2011 zijn de huidige banken naast de baan geplaatst, en werd de nis bij de ingangspoort dichtgemaakt.
Ook werd de eerste “Start to run” georganiseerd, wat momenteel nog steeds 2x per jaar plaats vindt.
In 2012 werd er glasvezel aangelegd.
In 2015 werd de aanbouw naast de kantine gerealiseerd.
In alle jaren zijn veel atleten succesvol geweest en nog steeds op Brabantse, Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen.
Zowel bij pupillen, junioren, senioren en masters en niet te vergeten onze triatleten.
Grote en wat kleinere wedstrijden vinden op onze mooie baan plaats.
Ons vereniging bestaat momenteel uit ± 400 leden waarvan ook vele vrijwilligers, die de accommodatie tiptop bijhouden en ervoor zorgen dat alle wedstrijden/evenementen en al het anderen georganiseerd kunnen blijven worden.